Arcápolás

Honnan ered a koreai kozmetikumok népszerűsége?

Miért népszerűek a koreai kozmetikumok?

A koreai kozmetikumok népszerűsége futótűzként terjed a nyugati kultúrában. Ismertségük több indok miatt is gyarapszik: egyre több a tudatos bőrápoló, bizonyítottan hatékonyak a termékeik és szinte kuriózumként tekintenek rájuk a vásárlók. A koreai kozmetikumok népszerűségének titka nem csak az összetevőkben rejlik, de lenyűgöző, színes vagy éppen letisztult csomagolásaik is nagy hatással vannak a vásárlóközönségre. A K-beauty hullám, a legújabb trendek és az elhivatott arcápolók fanatikuma mellett a statisztikák is azt mutatják, hogy a koreai kozmetikumok egyre népszerűbbek. Olvass tovább, hogy megtudd a részleteket!

Szakértői elemzés a koreai kozmetikumok népszerűségéről

„Az arcápolásra nézve 2017 az extrém szegmentálódás éve. A termékek egyre célzottabbá és többfunkciósabbá válnak, reagálva a tudatos és igényes fogyasztók igényeire. A koreai arcápolási rutin akár 10 lépésből is állhat, és a speciális igények – különösen hidratáló, ragyogóvá tevő, fehérítő és öregedésgátló – megszállottsága azt jelenti, hogy a legtöbb termék több funkciót is ellát. A koreai arcápolás célja az úgynevezett „chok-chok” bőr elérése, amely ragyogó, világos tónusú, feltöltött, hidratált és fiatalos megjelenésű. ” – Mintel Press Team, 2017.

A koreai kozmetikumok népszerűsége a vásárlók körében

Széles választék

Általában, ha kozmetikumok vásárlására adod a fejed és felkeresed a legközelebbi drogériát, a következő arcápolási termékeket találod: száraz bőrre, zsíros bőrre vagy ráncok ellen készített kozmetikumok. A vásárlóknak nincs lehetőségük különféle kozmetikumokat beszerezni, amelyek megfelelnek specifikus arcápolási igényeiknek vagy preferenciáiknak.

Pontosan ez különbözteti meg a koreai arcápolást a többitől, széles választékot kínálnak. Az arctisztítótól a toneren át, a szérumig és a hidratáló krémig minden bizonnyal lenyűgöző a kínálat. Például, ha arctisztítót vásárolsz, van vízalapú és olajalapú arclemosó. Így a bőrtípusod és a bőr igényei alapján választhatsz koreai kozmetikumot.

A nyugati kultúrában elterjedt éjszakai vagy nappali krémekkel szemben a koreai kozmetikumok nincsenek behatárolva ebbe a két kategóriába. Azért is népszerűek a koreai kozmetikumok, mert sokoldalú arcápolási termékeiket akár reggel, akár este használhatod. Ami ennél fontosabb, az a megfelelő hatóanyagok kiválasztása, ezekkel a termékekkel hosszú távon, rendszeres használattal érhetők el a legjobb eredmények.

Kitűnő ár-érték arányú kozmetikumok

A koreai kozmetikumok népszerűsége megmutatta a világnak, hogy minőségi termékeket vásárolhatsz anélkül, hogy mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod. Az emberek anélkül is élvezhetik a kiváló minőségű fátyolmaszkok, tonerek, arckrémek, stb. előnyeit, hogy sok pénzt kellene költeniük.

Figyelembe véve, hogy a koreai arcápolási termékek gyakran természetes eredetű összetevőket tartalmaznak, csúcstechnikával készültek és importáltak is, ár-érték arányuk verhetetlen. Valójában a koreai kozmetikumok költségei megegyeznek egy nem túl drága márka költségeivel, a minőségük azonban sok esetben jobb. Tehát legyen ez az az ok, amely arra késztet, hogy kipróbáld ezeket a kozmetikumokat! A koreai kozmetikumok ráadásul rövid időn belül garantálják a látható eredményeket.

Kiváló minőség, hatékony kozmetikum összetevők

A koreai kozmetikumok népszerűsége a természetes és nem mindennapi összetevőknek köszönhető

Az egyik oka a koreai kozmetikumok népszerűségének a magas számú természetes összetevők felhasználása. A koreai arcápolásban olyan összetevőkkel találkozhatsz, amelyeket más országok gyártói nem szoktak használni. Ilyenek például a fermentált/erjesztett összetevők (Galactomyces Ferment Filtrate), a gyógyító ázsiai gázló kivonat (Centella Asiatica) vagy a fűzfakéreg kivonat, ami a szalicilsav természetes forrása és antibakteriális, pattanáskezelő hatása van.

A csiganyálka kivonat a koreai krémek, maszkok és tonerek népszerű összetevője és számos előnnyel rendelkezik. A csiganyál gyógyítja a hiperpigmentációt és halványítja a pattanáshegeket, miközben mélyen hidratálja a bőrt. A speciális komponensei (hialuronsav, antimikrobiális szer, elasztin, peptidek) és magas vízösszetétele teszi ezt a legmegfelelőbb szerré a ráncok megszüntetésére.

Az ilyen ritka, mégis tudományosan bizonyított hatékonyságú összetevők használata teszi népszerűvé a koreai kozmetikumokat az egész világ számára.

Folyamatos kutatás-fejlesztés

A koreai kozmetikumok népszerűsége a nyugaton kevésbé ismert vagy alkalmazott innovatív technikáknak, például az extrakciónak és az erjesztésnek, köszönhető. Ezenkívül a szépségiparban működő vállalatok jelentős összeget fektetnek be új termékek és technológiák kutatására, fejlesztésére.

A koreai szépségpiac a világ 10 legnagyobbja közé tartozik, 2018-ban becsült értéke meghaladta a 13,1 milliárd dollárt – állítja a Mintel, egy globális piaci hírszerző ügynökség. Az arcápolási termékek teszik ki a teljes piaci részesedés felét, és az előrejelzések szerint 2020-ra elérik a 7,2 milliárd dollárt.

Franciaországot és Japánt sokáig a kozmetikaipar szimbólumának tekintették szerte a világon. Korea nagyon rövid idő alatt képes volt utolérni őket, köszönhetően az iparágba történő befektetéseknek, a kémia és a biológia tudományok fejlődésének és a koreai hullám kulturális hatásának.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük