Arcápolás

A koreai arcápolás egyik titka: a 7 bőrréteg módszer (7 skin method)

Egy népszerű koreai arcápolás trend a hidratált bőrért. Angolul 7 skin method, magyarul 7 bőrréteg módszer. Kell hozzá egy arcápoló toner, elkötelezettség és egy kis fanatikum a koreai arcápolás iránt. Miért eredményes a 7 bőrréteg módszer, hogyan kell csinálni? Olvass tovább és választ kapsz a benned lévő kérdésekre, plusz pár tippet is ahhoz, hogy elkerüld a leggyakoribb hibákat.

Azt gondoltad, hogy a 10 lépéses koreai arcápolás túl alapos? Egy legújabb koreai arcápolás trend szerint 7-szer kell felvinned a toneredet! Íme a 7 skin method!

Úgy hívják, 7 bőrréteg módszer (7 skin method) és számosan esküsznek rá, akik követik a koreai arcápolás trendjeit. A megnevezést fordíthatjuk 7 toner módszernek is, mert a koreai nyelvben egy szót használnak a bőrre és tonerre is. A 7 skin method eredményként pedig elérheted azt a hidratáltságot, amit a 10 lépéses arcápolási rutin végén is. Ez a módszer könnyű, egyszerű és gyors eredményeket érhetsz el vele.

Hogyan és miért működik a 7 skin vagyis 7 bőrréteg módszer?

Ami valójában történik, az az, hogy feltöltöd a bőrödet nedvességgel, a sejtek pedig teljes mértékben magába szívják azt. A koreai arcápolásban a tonereket tekintik az első hidratáló kozmetikumnak az arcápolási rutinban, tehát ennek a könnyed és hidratáló terméknek azalkalmazása puhává és feltöltötté varázsolja bőrödet.

A 7 bőrréteg módszert minden bőrtípus biztonságosan alkalmazhatja. A zsíros bőrt hidratálja anélkül, hogy egy nehéz arckrémet kellene felvinni. Ehhez a bőrtípushoz egy folyós állagú toner a megfelelő. A száraz bőrrel rendelkezők pedig olyan hidratáló hatást érhetnek el, mint semmi más módszerrel. Nekik egy nyúlós, sűrűbb állagú tonert kell keresniük a 7 bőrréteg módszer alkalmazásához.

A feltöltött és hidratált bőrhöz a kis mennyiségű koreai kozmetikum a kulcs, amennyit bőröd még könnyedén magába tud szívni és máris megismételheted a felvitelt, ideálisan hétszer. Ez az arcápolási trükk nem működne például egy krémmel, mert nem elég könnyed ahhoz, hogy a bőröd magába szívja pár pillanat alatt a kozmetikumot.

Az arcápoló toner hétszeres felvitelének előnye, hogy kiválthatod az arcápolási rutin többi lépését, csak egy ápoló krémmel kell lezárnod a kezelést. Nincs szükség szérumra, maszkra vagy booster-re.

Hogyan alkalmazd a 7 bőrréteg módszert?

Mindig arctisztítással kezdd. A 7 bőrréteg módszernek a dupla tisztítás (double cleansing) után kell következnie, hogy a tonert a megtisztított bőrfelületre vidd fel.

Tegyél egy pár csepp arcápoló tonert a kezedre és kezdd tapogatni vele a bőrödet. Majdhogynem bele kell nyomnod a terméket a bőrödbe, de legyél nagyon gyengéd! Ne húzd vagy dörzsöld a bőrödet, csak tapintsd hozzá bőrödhöz a tenyered. Ne feledkezz meg a nyakadról sem.

Ezután ismételd meg ezt a lépést hatszor. Amennyiben újdonság számodra a 7 bőrréted módszer vagy szeretnél kicsiben kezdeni, természetesen van rá lehetőség, kezdj csak 3 vagy 5 réteggel és onnan építsd fel őket.

Fontos! Nem kell beépítened a 7 bőrréteg módszert a mindennapi arcápolás rutinodba, ne vidd túlzásba. Ez inkább egy gyors problélmamegoldás a száraz, vízhiányos bőrre és fontos hogy elegendő vizet igyál (napi 2 liter) vagy szerezz be egy párásítót, hogy megoldódjon a száraz bőr problémája hosszútávon is.

Tippek, hogyan kerüld el a leggyakoribb hibákat a 7 bőrréteg módszer során

Válassz egy lágy tonert alkohol és illatanyag nélkül, mert ezek az összetevők irritálhatják a bőrödet. Próbálj távol maradni az aktív hatóanyagoktól és savaktól, mint a C-vitamin, AHA, BHA, PHA, mert ezek durvák lehetnek a bőröddel szemben, ha sokat viszel fel belőlük.

Válassz egy olyan kozmetikumot, ami nem túl sűrű, minél folyósabb, annál jobb. Ezt azért tanácsolom, mert a vizesebb arcápoló tonerek könnyebben felszívódnak. Sajnos a sűrű tonereknél meg van rá az esély, hogy a bőrfelszínen maradnak, a bőrödnek pedig zsíros, túlterhelt hatása lesz.

Szánd rá az időt a 7 bőrréteg módszerre! Jól tapogatsd a bőrödbe a tonert mielőtt felvinnél egy újabb réteget, különben csak elcsúsznak egymáson a rétegek és nem szívódnak be a bőr mélyebb rétegeibe.

Fejezd be az egészet egy hidratáló krémmel. Ne hagyd, hogy a kemény munkád kárba vesszen, a nedvességet be kell zárnod a bőrödbe a 7 bőrréteg módszer végén egy hidratáló segítségével.

Related Posts