Arcápolás

Arcápolási tippek, amikkel szakemberek is egyetértenek

Trendek jönnek-mennek, új termékek jelennek meg és számos influenszer újabb és újabb tanácsokkal látja el követőtáborát. Mégis kinek lehet hinni? Melyik tanácsokat érdemes megfogadni? A következő arcápolási tippek biztosan közelebb juttatnak a tökéletes bőrhöz, hiszen bőrgyógyászok és kozmetikusok is egyetértenek velük.

Csekkold az arcápolási tippek forrását!

A Minji cosmetics csak olyan információt tesz közzé, amelyet alapos kutatás előz meg és lehetőleg tudományosan is bizonyított tény. Sajnos manapság nehézséget okoz kideríteni, hogy megbízható forrásból származik-e az információ, esetleg olyan valaki lát el tanácsokkal, akinek nincs szakértői tapasztalata vagy megfelelő képzettsége a témában. Ez a kozmetikumok esetén különösképp veszélyes lehet, hiszen egy nem megfelelő termék vagy csupán összetevő komoly irritációt okozhat, amit csak hosszú idő után sikerül helyreállítani. Ezért összegyűjtöttem a 6 legalapvetőbb szépségápolási tanácsot, amiket kozmetikusoktól vagy bőrgyógyászoktól hallottam.

A legfontosabb arcápolási tippek az egészséges, fiatalos bőrért

Fényvédelem

Az arcápolási tippek közül talán a legfontosabb a fényvédelem. Ha teheted, minél kevesebb időt tölts a napon és mindig viselj fényvédőt. Legalább 30 faktoros naptejet válassz és szükség szerint ismételd meg a felvitelét egy hosszú nap során. Tudományosan bizonyított, hogy a bőröregedés 80%-át a Nap UV sugárzása okozza, azonban megfelelő fényvédelemmel jelentősen hosszabb ideig fog fiatal maradni a bőrünk. Míg az UVA sugárzás a bőröregedésért felel, az UVB sugárzás a napégés fő okozója, ezért mindig olyan naptejet válassz, ami az UVA és UVB sugárzással szemben is hatékonyan véd.

Kémiai hámlasztók

A fizikai bőrradírok (pl. barackmag, kávé, apró szintetikus gyöngyök) sajnos túl durvák a bőrhöz és a legtöbb esetben többet ártanak, mint használnak. Sokan óckodnak a kémiai hámlasztóktól, talán ijesztőbbnek hangzanak, mint a fizikaiak, de ezt a félelmet valószínűleg csupán a tudatlanság fűti. A kémiai bőrradírok sokkal inkább biztonságosan használhatók, ha az instrukcióknak megfelelően alkalmazod őket. Szerezz be egy kémiai hámlasztót és ints búcsút a durva fizikai radíroknak! Használj AHA hámlasztót, ha egyenetlen vagy ráncos a bőrfelszíned, válassz BHA hámlaszót, ha zsíros vagy pattanásos az arcbőröd, a PHA hámlasztót pedig az érzékeny bőrűeknek ajánlott.

Le a törlőkendőkkel

Amennyire egyszerűek és nagyszerűek a sminkeltávolító kendők első pillantásra, annyira óvnak tőlük a bőrgyógyászok. Csak úgy tudod arctisztító kendőkkel megtisztítani az arcodat, ha húzod velük a bőrödet, ami idő előtti ráncokhoz vezet. A legtöbben nem is egy, hanem több kendőt is alkalmaznak az esti arcápolási rutinuk során, ami felesleges hulladékkal is jár, 2020-ban pedig ideje a környezetvédelmet is számításba venni. Sőt, mivel sokáig zacskóba vannak zárva ezek a nedves kendők, sok tartósítószerre van szükség, hogy a nedves, bezárt környezetben ne fejlődjenek ki baktériumok.

Kozmetikumok sorrendje

Egy több lépéses arcápolási rutin során fontos a termékek alkalmazásának sorrendje. Az egyik leghasznosabb arcápolási tipp, a kozmetikumok sorrendjének elsajátítása. Kezdd a leghígabbal (toner, esszencia) és haladj a sűrűbb állagú termékek (ampulla, krém, olaj) felé. Ez azért indokolt, mert egy sűrűbb, esetleg olajos termék felvitele után az apróbb molekulaszerkezetű kozmetikumok már nem tudnak bejutni a bőrbe és a korábban felvitt réteg tetején fognak maradni. Így nem képes kifejteni a hatását az, ami nem szívódik be a bőrbe és még a terméket is pazarlod.

Arcmasszázs

Szerezz be egy arcmasszírozó rollert vagy használd a kezeidet és minél gyakrabban masszírozd az arcodat. Ez serkenti a vérkeringést, elősegíti a nyirokrendszer működését, ellazítja az izmokat és megőrzi a fiatalságot is. Az ázsiai szépségápolási kultúrában jelentős szerepet tölt be a masszírozás, egy koreai kozmetikai kezelés során alapos masszázsban részesül az arc, sőt a nyak és a dekoltázs is.

Sminkeltávolítás

Egy kőműves sem fekszik le aludni a koszos munkaruhájában, te is távolítsd el az egész nap viselt sminket, mielőtt nyugovóra térnél! Alvás közben regenerálódik az arcbőr és fontos, hogy eközben minimális smink se maradjon az arcon. Átlagosan napi 7-8 órát töltünk az álomfelhők között, nagyon fontos, hogy az arcbőrünk ezalatt a legjobb kozmetikumokat szívhassa magába és ne a maradék sminkkel keljen megbírkóznia.

Ezek az arcápolási tippek hosszútávú befektetések

Ezeket az arcápolási tippeket megfogadva jelentősen javíthatsz az arcbőröd egészségén és hosszú távon megőrizheted fiatalos ragyogását. Egyes arcápolási tanácsok jelentéktelennek tűnhetnek, de ezek az apró lépések tökélesítése hosszútávon látható eredményt fog hozni.

Related Posts