10 lépéses koreai arcápolás
Életmód

10 lépéses koreai arcápolás

A 10 lépéses koreai arcápolás első hallásra soknak tűnhet, ennek ellenére a legtöbb koreai nő ezt az arcápolási rutint alkalmazza és láthatod milyen gyönyörű a bőrük. Szóval megértem, miért szeretnél te is többet megtudni arról, hogyan építheted be mindennapi arcápolási rutinodba ezt a jó szokást. Hogy őszinte legyek, a 10 lépéses koreai arcápolási rutin egy meglehetősen alapos, részletes eljárás és több időt kell rászánnod a nyugati arcápoláshoz képest, de a bőröd mindenképp meg fogja köszönni Neked. Itt vannak a lépések, amelyeket követned kell a 10 lépéses koreai arcápolás során:

1. Olaj arctisztító

Az olaj alapú arctisztítók a dupla tisztítás (double cleansing) részei, amely pedig a koreai arcápolás alappillére. Finoman masszírozd az olajat száraz bőrödre, ami eltávolítja még a vízálló sminket is. Ezen felül az olaj arctisztító megtisztítja bőrödet a szennyeződésektől, eltávolítja a naptejet és a nem kívánatos faggyút. Gyengéden masszírozd az olajat az arcodon, ezután öblítsd le langyos vízzel.

2. Vizes arctisztító

Ez a dupla tisztítás (double cleansing) második része, amely egyébként kozmetikusok és bőrgyógyászok által ajánlott, mivel hatékonyan tisztítja a bőrt, felkészti azt a hidratálásra és megóv a pattanásoktól. Míg az olaj alapú arctisztítók az olaj alapú szennyeződéseket, a víz alapú arctisztítók a víz alapúakat távolítják el, mint például a por és az izzadság. Válassz egy olyan arctisztítót, ami bőrtípusodnak megfelelő, vidd fel a bőrödre körkörös mozdulatokkal és langyos vízzel öblísd le.

3. Bőrradírozás

Ez lehet fizikai vagy kémiai radírozás, segít kitisztítani az eltömődött pórusokat és eltávolítani az elhalt hámsejteket. A rendszeres bőrradírozás elősegíti a többi kozmetikum felszívódását és elősegíti hatását viszont a túl gyakori bőrradírozás könnyen kiszáríthatja a bőröd. Legtöbbünknek elegendő heti egyszer-kétszer radírozni bőrünket finom, körkörös mozdulatokkal. Különösen tisztítsd meg a T zónát és bármilyen problémás területet, azonban kerüld a szemkörnyéket.

4. Toner

A koreai és más ázsiai tonerek sokkal inkább hidratálók és sűrű, szérum szerű állaguk van, míg a nyugaton elterjedt tonerek (vagy tonikok) gyakran tartalmaznak alkoholt vagy egyéb szárító hatású összetevőt. A tonerek célja, hogy kiegyenlítsék a bőr PH szintjét és előkészítsék a bőrt arra, hogy magába szívja a következő lépések hidratációját azáltal, hogy előre nedvessé teszik a bőrfelszínt. Felviheted a tonert egy vattakoronggal vagy kezeid segítségével apró, tapogató mozdulatokkal.

5. Esszencia

Az esszenciák aktív hatóanyag tartalmú koncentrátumok és könnyedek, így a bőröd nagyszerűen magába szívhatja minden cseppjüket. Kiválóan hidratálják a bőrt és segítenek a sejtmegújulásban is. Mindössze pár csepp esszenciára van szükséged, finoman vidd fel az arcbőrödre és nyakadra.

6. Szérumok, kiegészítő kezelések

Ez a lépés különböző termékeket foglalhat magában, például szérumok, boosterek, ampullák, pattanást kezelő kozmetikumok. Általában ezek a termékek energiabomba összetevőket tartalmaznak, így kiválaszthatod, milyen bőrproblémát szeretnél célba venni. Kövesd a terméken található utasításokat és fókuszálj azokra a területekre, ahol a probléma leginkább fennáll.

7. Fátyolmaszk

A fátyolmaszkok (sheet mask) kihagyhatatlanok a koreai bőrápolásban. Habár sokan nem használják minden nap, nyugodtan alkalmazhatod ha kedved tartja, semmi rossz nem származhat abból, ha felhejezel egy fátyolmaszkot naponta. Ezeknek a maszkoknak a titka a szövetben rejlik, amely segít a bőrnek, hogy felszívja a hatóanyagokat, nem is beszélve a csendes, nyugodt, relaxáló környezetről amit teremtenek. Használatuk egyszerű, helyezd a kibontott fátyolmaszkot arcodra és simítsd ki arcodon. Ne feletkezz meg a nyakadról sem, mindig marad egy kevés esszencia a maszk mellett, amivel ápolhatod a nyakadon lévő bőrt.

8. Szemkrém

A szemet körülvevő bőr a legérzékenyebb és legvékonyabb az arcodon, ezért fontos, hogy gondját viseld és elkerüld a ráncok kialakulását. Mindig finoman tapogasd bőrödbe a krémet, a gyűrűs- vagy kisujjadat használva. A legtöbb szemkrém koncentrált összetevőket tartalmaz és nem irritáló, hogy megóvja szemeidet.

9. Hidratálók

A hidratáló kozmetikumok célja, hogy feltöltsék bőrödet és bezárják a nedvességet. Különböző hidratálók léteznek, ilyenek például a krémek, tápláló tejek, gélek vagy éjszakai maszkok és könnyen találhatsz olyan fajtát, ami megfelel a bőrtípusodnak. Mindössze annyit kell tenned, hogy egy vékony réteget felviszel az arcbőrödre minden reggel és este, így bőröd mindig szép és hidratált marad.

10. Fényvédő

Mindig viselj fényvédőt, akkor is, ha nem tervezel hosszabb időt közvetlen napfényben tölteni. A Napnak számos pozitív hatása van, azonban felelős a bőr korai öregedéséért, napfoltokért és bőrrákért is. A fényvédő alkalmazása mindig a bőrápolásod utolsó lépése legyen, hogy meg tudjon védeni. Próbálj olyan terméket választani, amely legalább 30 faktoros védelmet biztosít és az UVA és UVB sugárzás ellen is véd. Ne feledkezz meg a nyakadról sem és egy meleg nap folyamán kend be arcodat újra, ha leizzadnád a fényvédőt.

Kapcsolódó bejegyzések