Minji cosmetics koreai kozmetikumok magyar bőrön
Arcápolás

Koreai kozmetikumok magyar bőrön

Döntés elé kerültél és bizonytalan vagy, hogy a már ismert, nyugati arcápolók kerüljenek a kosaradba vagy az újdonságnak számító koreai kozmetikumok legyenek amiket kipróbálsz? Most választ kapsz a benned kavargó kérdésekre arcápolás terén és elfeledtetem veled a benned rejlő bizonytalanságot a koreai arcápolás kapcsán!

Kulturális és környezeti különbségek

Dél-Korea mindössze 10.000 km2-el nagyobb hazánknál, viszont ha a népsűrűséget tekintjük, ez az ázsiai ország majdnem 5-ször sűrűbben lakott. Ez hatással van a levegő szennyezettségére, ami például negatív tényező a bőrápolás kapcsán. A por, szmog és egyéb szennyeződések eltömítik a pórusokat, valamint idő előtti bőröregedéshez is vezethetnek. Ilyen szempontból a magyarok többsége szerencsésebb helyzetben van, de egyre gyakrabban hallunk nagyobb városaink légszennyezettségéről, ezért érdemes erre odafigyelnünk.

Mindkét ország a mérsékelt éghajlati övben helyezkedik el és többségében kontinentális éghajlat uralkodik a két területen. Dél-Koreában valamivel magasabb a napos órák száma, mint Magyarországon és közelebb is helyezkedik el az Egyenlítőhöz, ezért is fektetnek nagy hangsúlyt a koreaiak a fényvédelemre. A fényvédők használata véleményem szerint kulturális különbségekre is rávilágít. Magyarországon az emberek többsége napbarnított, aranybarna bőrre vágyik, sajnos nagyon sokan rendszeres szolárium látogatók és a közvetlen környezetemben alig tudok olyan emberről, akik rendszeresen alkalmaznak naptejet. Ezzel ellentétben Dél-Koreában a világos bőr számít ideálisnak és a fényvédő mindennapos alkalmazása olyan, mint másnak a levegővétel.

Köztudott, hogy a magyar konyhának nincsen párja és bártan jelentem ki, mi magyarok igenis szeretjük a hasunkat! Koreai társaink is hasonlóképp vélekednek az étkezésről, úgy tartják, „az evés maga a mennyország”. A legismertebb koreai étel a kimcsi, ezen felül több erjesztett ételt vagy összetevőt is rendszeresen fogyasztanak, amik jótékony probiotikumokat tartalmaznak. Cukros üdítők helyett Koreában gyógynövényeket isznak, rendszeresen fogyasztanak tengeri hínárt, ami ásványianyagokban gazdag és a koreai konyha szerves része a kollagénben gazdag csontleves alap, amit különböző módon ízesíthetnek. A dél-koreaiak tehát már csak az evéssel közelebb kerülnek a gyönyörű bőrhöz és megfelelő egészségi állapothoz. Ezek tudatában láthatjuk, hogy számos párhuzam található a két nép gasztronómiája között és az itt felsorolt ételek jótékony hatással vannak a bőrre is. Úgyhogy elő a húslevessel, savanyított zöldségekkel és az itthon is népszerű gyógyteákkal!

Mi a különbség a nyugati és a koreai kozmetikumok között?

A koreai kozmetikumok célja

Alapvetőleg az arcápolás kapcsán a keleti kultúrákban és így a koreai kozmetikumok körében a megelőzésen van a hangsúly, míg nyugaton a kezelésen. Itthon nagy számban kaphatók ránctalanító és pattanáskezelő krémek, népszerűek a bőrmegújító, fiatalító kozmetikai kezelések. Amit általában hiányolok a drogériák polcairól, azok azok  az arcápolási rutin kellékek, amiket akkor is használhatok, ha nem egy specifikus bőrproblémát akarok éppen kezelni. Úgy érzem, Magyarországon csak akkor vehetek kozmetikumokat, ha pattanásokat szeretnék megszüntetni vagy zsíros a bőröm, 40 év felett pedig már csak a ránctalanítás jöhet szóba. Ezzel ellentétben, Dél-Koreában a vásárlók elsődleges célja az egészséges bőr elérése és fenntartása, valamint a természetes védekező funkció megerősítése. Ezeket az eredményeket érheted el Te is, ha koreai kozmetikumokat használsz.

A koreai kozmetikumok kategóriái

Gyakran kérdezik tőlem, hogy egy bizonyos koreai kozmetikumok milyen bőrtípusra valók és a kezdetekben bizonytalanul válaszoltam: „van benne egy kis teafa kivonat, ami antibakteriális, ez problémás bőrre megfelelő”. Megjegyezném, hogy teafa kivonat tartalmú terméket nem csak a pattanásokkal küzdők használhatnak, nyugtató és tisztító hatása miatt minden bőrtípusnak előnyös lehet. Ma már magabiztosan jelentem ki, hogy a koreai kozmetikumok nincsenek úgy bekategorizálva, mint itthon és legtöbbször hiába keresünk „zsíros bőrre” vagy „50+ éjszakai krém” jelzőket a termékeken. Sokkal fontosabb tisztában lenni a kozmetikai összetevők (ingredients) céljaival és hatásaival. Vegyük példának a Benton Snail Bee High Content termékcsaládját, ezeknek a fő összetevői:

  • Csiganyálka kivonat: tele van a bőrnek szükséges tápanyagokkal, glikolsavat tartalmaz, ami hámlaszt és elősegíti a sejtmegújítást és hialuronsav is található benne, ami segíti a dehidratált bőrt
  • Méhméreg kivonat: segíti helyreállítani a sérült bőrsejteket, elősegíti a kollagén termelést
  • B3-Vitamin (Niacinamid): ragyogóvá és rugalmassá teszi a bőrt. Részletesebben: csökkenti a pigmentfoltokat, szabályozza a faggyútermelést, hidratál, serkenti a kollagéntermelést és olyan hatékonyan kezeli a pattanásokat, mint némelyik antibiotikum.

Ezek alapján kinek lehet ajánlani a fent említett Benton termékeket? Engem eléggé meggyőzött, szerintem ezekre mindenkinek szüksége van, legyen akár egy pattanásos kamasz fiú vagy egy 40 éves hölgy kisebb-nagyobb ráncokkal.

Aktív hatóanyagok a koreai kozmetikumokban

További szembetűnő különbség a keleti és nyugati kozmetikumok között az aktív hatóanyagok koncentrációja. A K-beauty márkák gyakran használnak olyan aktív összetevő származékokat, amelyek gyengédebb, stabilabb alternatívák. Kitűnő példa erre a betain-szalicilát és a fűzfa kéregkivonat, két összetevő, amelyeket általában a szalicilsav helyett használnak Koreában. Mi ennek az oka? Dél-Koreában szabályozva van a maximális szalicilsav százalék a kozmetikumokban, mert túl irritáló lehet a bőrnek. Itthon viszont ez nincs szabályozva és annyi szalicilsav lehet egy üvegcsében, amennyit nem szégyellnek. Ez nem azt jelenti, hogy a K-beauty termékek kevésbé hatékonyak a bőrproblémák megoldásában, inkább fontos a koreai arcápolás követőinek, hogy megbízható, irritáció mentes és hosszú távú hatást érjenek el. Sajnos hatalmas tévhit, hogy minél nagyobb egy aktív összetevő, vitamin vagy sav aránya a kozmetikumban, annál jobb és annál hamarabb érhetünk el eredményeket. Nagyon könnyű átesni a ló túloldalára és többet árt, mint használ, ha ezután az érzékeny bőr problémáit is orvosolnunk kell.

Megbízható koreai kozmetikumok a Minji cosmetics-nél

Sokakban merül fel a bizonytalanság az ázsiai kozmetikumokkal kapcsolatban. Olyan márkákról van szó, amikről még nem hallottak, nem tudják hol és milyen körülmények között gyártják őket, esetleg elrettentők lehetnek a koreai írásjelek a csomagoláson. Ez egy természetes reakció, félelem az ismeretlentől, amire egy szerencsére könnyű és egyszerű megoldás létezik: az edukáció. Fontosnak tartom, hogy napjaink vásárlója tudatossá váljon, megfontolt döntéseket hozzon és ne essen kétes marketingszövegek áldozatául.

Minji cosmetics termékek szigorú megfeleltetése

A Minji cosmetics kizárólag olyan koreai kozmetikumokat forgalmaz, amelyek megfelelnek Az Európai Parlament és a Tanács 1223/2009/EK rendelete minden pontjának. Ez egy rendkívül részletes jogszabály, ami számos kozmetikummal kapcsolatos területre kiterjed. Csak néhány példát említve, a rendelet kitér az ellátási lánc átláthatóságára, a helyes gyártási gyakorlatra és felsorolja a tiltott anyagokat. A rendelet kiemelt hangsúlyt szentel az állatkísérletek elutasítására:

A rendeletnek megfelelően az Európai Unióban tilos az olyan kozmetikai termékek forgalomba hozatala, amelyeknek végső összetételét állatkísérletek alapján határozták meg, vagy olyan összetevőket vagy összetevő-kombinációkat tartalmaznak, amelyeket állatkísérletek alapján határoztak meg.

Ez a rendelet az összes EU-ban forgalmazott kozmetikumra érvényes, tehát a minjicosmetics.com-on kapható koreai kozmetikumok ugyanolyan szigorú követelményeknek megfelelnek, mint a népszerű nyugati termékek az áruházak polcain.

Válassz Te is a megbízható, bizonyítottan hatékony koreai kozmetikumok kínálatából a Minji cosmetics webshop oldalain! Az arcbőröd mindenképp hálás lesz érte.

Kapcsolódó bejegyzések