A Minji cosmetics célja a koreai kozmetikumok és a helyes arcápolási praktikák népszerűsítése. Remélem, Te is kedvet kapsz a koreai arcápolás kipróbálásához és új szintre emelheted a bőrápolási rutinodat a követekező szépségápolási tippekkel.

Miért jó a koreai arcápolás?

A jó megjelenés és a szépség a koreaiak mindennapi kultúrájában mélyen gyökerezik. Fontos számukra, hogy a bőrük smink nélkül is egészséges, ragyogó, hibátlan legyen, épp ezért érdemes a praktikáikat, trendjeiket ellesni. Amennyiben Te is szép megjelenésű és fiatalos arcbőrre vágysz, Dél-Koreában érdemes keresned a megoldást.

minji cosmetics koreai arcápolás ikon 5

10 lépéses arcápolási rutin

Már találkozhattál ezzel a kifejezéssel, miszerint a koreaiak 10 lépéses arcápolási rutint végeznek. Ez valóban így van, ők a kozmetikum rétegezés mesterei és pontosan tudják, milyen sorrendben és milyen hatóanyagokat érdemes alkalmazni.

Az elmúlt évtizedben a koreai arcápolási rutin megváltoztatta a bőrápolás szerelmeseinek életmódját. Aki egyszer kipróbálja a több lépéses rutint, az nehezen tér vissza a korábbi, szegényesebb eljáráshoz. Ennek az az oka, hogy nem csak a bőrünkre van jótékony hatással egy alaposabb reggeli vagy esti rutin, de a lelkünkre is hat, segít kikapcsolni, csökkenteni a mindennapi stresszt.

Ismerd meg a 10 lépést!

Neked is érdemes kipróbálnod a 10 lépéses koreai rutint, ha egészséges, ragyogó megjelenésű arcbőrre vágysz. Tedd szabaddá az estédet és ugorj fejest az arcápolás világába! A pozitív eredmény garantált, a kikapcsolódás megkérdőjelezhetetlen.

minji cosmetics tudatos bőrápolás

7 bőrréteg módszer

A 7 bőrréteg módszer a koreai arcápolás praktikái közé tartozik. Az eljárás során feltöltöd az arcbőrödet nedvességgel és mindössze egy kozmetikum szükséges hozzá. Minden bőrtípuson biztonságosan alkalmazható: a zsíros bőrt hidratálja anélkül, hogy eltömítené a pórusokat vagy zsíros érzésű krémeket kellene használni, a száraz bőrrel rendelkezők pedig olyan hidratáló hatást érhetnek el, mint semmi más módszerrel.

A 7 bőrréteg módszer lényege, hogy arctisztítás után 7 réteg tonert viszel fel és kezeiddel az arcbőrbe tapogatod. Ezzel a módszerrel gyorsan és hatékonyan juttathatsz nedvességet a bőrödbe. Különösen száraz és vízhiányos bőrre lehet jótékony hatással, de minden bőrtípust ragyogóvá tesz ez az eljárás.

Olvasd el a 7 bőrrétegről szóló blogbejegyzést!

Tudd meg, miért hatásos ez a koreai arcápolási praktika, hogyan hat a bőrre egy kozmetikum rétegzése. Ha elolvasod a cikket, megtudod azt is, hogyan kell helyesen végezni a 7 bőrréteg módszert és milyen hibákat érdemes elkerülni.

Dupla tisztítás

A koreai arcápolás egyik alappillére a dupla tisztítás. Kozmetikusok és bőrgyógyászok által ajánlott ez az arctisztító eljárás, mivel hatékonyan tisztítja a bőrt, felkészti azt a hidratálásra és megóv a pattanásoktól.

Első lépésként egy olaj alapú arctisztítót, második lépésben pedig egy vizes alapú arctisztítót szükséges alkalmazni. Egymást követő használatuk biztosítja az arcbőr 100%-os tisztaságát. Ha eddig nem tudtad, számos híresség is rendszeresen alkalmazza ezt a módszert: Alexandria Ocasio-Cortez, Meghan Markle és Kerry Washington is a dupla tisztítást végzők táborát erősítik.

Mosható arctisztító korong

1,590Ft
minji cosmetics koreai arcápolás ikon 2

Slugging

A szépségápolás világában a következőt jelenti a slugging: olyan vastagon bekenni az arcbőrt petrolátummal/vazelinnel, hogy egy meztelencsiga nyálkás bevonatához hasonlítson a bőrfelszín. Mint sok más trend, a slugging is a koreai arcápolás világából ered.

A slugging során egy okklúzív védőréteget hozunk létre a bőrfelszínen, ez erősíti a bőr barrier funkcióját és megakadályozza a bőr nedvességvesztését. Különösen azoknak ajánlott ez a praktika, akiknek száraz vagy vízhiányos a bőre. Tudtad, hogy Martha Stewart is alkalmazza ezt az eljárást, aki évtizedeket is letagadhat korából a fiatalos arcbőre miatt?

Kipróbáltam a saját bőrömön!

Olvasd el a tapasztalataimat a blogban! Engem meggyőzött az eredmény, a mai napig rendszeresen használom a slugging módszert. Ha hezitálsz a vazelinnel szemben, akkor kipróbálhatod a méhviaszt helyette. Ez az összetevő szintén vízzáró réteget hoz létre a bőrfelszínen és biztosítja a bőr légzését.