A Minji cosmetics célja a koreai kozmetikumok és a helyes arcápolási praktikák népszerűsítése. Remélem, Te is kedvet kapsz a koreai arcápolás kipróbálásához és új szintre emelheted a bőrápolási rutinodat a követekező szépségápolási tippekkel.

Miért jó a koreai arcápolás?

A jó megjelenés és a szépség a koreaiak mindennapi kultúrájában mélyen gyökerezik. Fontos számukra, hogy a bőrük smink nélkül is egészséges, ragyogó, hibátlan legyen, épp ezért érdemes a praktikáikat, trendjeiket ellesni. Amennyiben Te is szép megjelenésű és fiatalos arcbőrre vágysz, Dél-Koreában érdemes keresned a megoldást.

minji cosmetics koreai arcápolás ikon 5

10 lépéses arcápolási rutin

Már találkozhattál ezzel a kifejezéssel, miszerint a koreaiak 10 lépéses arcápolási rutint végeznek. Ez valóban így van, ők a kozmetikum rétegezés mesterei és pontosan tudják, milyen sorrendben és milyen hatóanyagokat érdemes alkalmazni.

Az elmúlt évtizedben a koreai arcápolási rutin megváltoztatta a bőrápolás szerelmeseinek életmódját. Aki egyszer kipróbálja a több lépéses rutint, az nehezen tér vissza a korábbi, szegényesebb eljáráshoz. Ennek az az oka, hogy nem csak a bőrünkre van jótékony hatással egy alaposabb reggeli vagy esti rutin, de a lelkünkre is hat, segít kikapcsolni, csökkenteni a mindennapi stresszt.

Ismerd meg a 10 lépést!

Neked is érdemes kipróbálnod a 10 lépéses koreai rutint, ha egészséges, ragyogó megjelenésű arcbőrre vágysz. Tedd szabaddá az estédet és ugorj fejest az arcápolás világába! A pozitív eredmény garantált, a kikapcsolódás megkérdőjelezhetetlen.

minji cosmetics tudatos bőrápolás

7 bőrréteg módszer

A 7 bőrréteg módszer a koreai arcápolás praktikái közé tartozik. Az eljárás során feltöltöd az arcbőrödet nedvességgel és mindössze egy kozmetikum szükséges hozzá. Minden bőrtípuson biztonságosan alkalmazható: a zsíros bőrt hidratálja anélkül, hogy eltömítené a pórusokat vagy zsíros érzésű krémeket kellene használni, a száraz bőrrel rendelkezők pedig olyan hidratáló hatást érhetnek el, mint semmi más módszerrel.

A 7 bőrréteg módszer lényege, hogy arctisztítás után 7 réteg tonert viszel fel és kezeiddel az arcbőrbe tapogatod. Ezzel a módszerrel gyorsan és hatékonyan juttathatsz nedvességet a bőrödbe. Különösen száraz és vízhiányos bőrre lehet jótékony hatással, de minden bőrtípust ragyogóvá tesz ez az eljárás.

Olvasd el a 7 bőrrétegről szóló blogbejegyzést!

Tudd meg, miért hatásos ez a koreai arcápolási praktika, hogyan hat a bőrre egy kozmetikum rétegzése. Ha elolvasod a cikket, megtudod azt is, hogyan kell helyesen végezni a 7 bőrréteg módszert és milyen hibákat érdemes elkerülni.

Cacao Moist and Mild toner

7,390Ft

Real Floral Körömvirág toner

7,490Ft 3,990Ft

Snail Bee High Content toner

7,390Ft

Tea Tree Purifine 70 toner

9,290Ft

Dupla tisztítás

A koreai arcápolás egyik alappillére a dupla tisztítás. Kozmetikusok és bőrgyógyászok által ajánlott ez az arctisztító eljárás, mivel hatékonyan tisztítja a bőrt, felkészti azt a hidratálásra és megóv a pattanásoktól.

Első lépésként egy olaj alapú arctisztítót, második lépésben pedig egy vizes alapú arctisztítót szükséges alkalmazni. Egymást követő használatuk biztosítja az arcbőr 100%-os tisztaságát. Ha eddig nem tudtad, számos híresség is rendszeresen alkalmazza ezt a módszert: Alexandria Ocasio-Cortez, Meghan Markle és Kerry Washington is a dupla tisztítást végzők táborát erősítik.

Dupla tisztítás kezdőcsomag

14,570Ft 11,650Ft

Green Tea Pure arctisztító balzsam

8,990Ft

Honest tisztító hab

3,990Ft 3,490Ft

Mosható arctisztító korong

1,590Ft
minji cosmetics koreai arcápolás ikon 2

Slugging

A szépségápolás világában a következőt jelenti a slugging: olyan vastagon bekenni az arcbőrt petrolátummal/vazelinnel, hogy egy meztelencsiga nyálkás bevonatához hasonlítson a bőrfelszín. Mint sok más trend, a slugging is a koreai arcápolás világából ered.

A slugging során egy okklúzív védőréteget hozunk létre a bőrfelszínen, ez erősíti a bőr barrier funkcióját és megakadályozza a bőr nedvességvesztését. Különösen azoknak ajánlott ez a praktika, akiknek száraz vagy vízhiányos a bőre. Tudtad, hogy Martha Stewart is alkalmazza ezt az eljárást, aki évtizedeket is letagadhat korából a fiatalos arcbőre miat?

Kipróbáltam a saját bőrömön!

Olvasd el a tapasztalataimat a blogban! Engem meggyőzött az eredmény, a mai napig rendszeresen használom a slugging módszert. Ha hezitálsz a vazelinnel szemben, akkor kipróbálhatod a méhviaszt helyette. Ez az összetevő szintén vízzáró réteget hoz létre a bőrfelszínen és biztosítja a bőr légzését.