Tű nélküli mezoterápia - tűs mezoterápia - Minji cosmetics kozmetika Eger
Egyéb kategória

Ismerd meg a mezoterápia kezeléseket

Nyiss az új, modern arckezelések felé! Egy klasszikus, masszázzsal összekötött arckezelés valamilyen gépi hatóanyagbevitellel kombinálva szuper szolgáltatás, amit a vendégek többsége már ismer és szeret. Viszont szeretnék bemutatni egy ennél sokkal hatásosabb kezelést, az egyik legmodernebb hatóanyagbeviteli módot, amit kozmetikus kínálhat ma Magyarországon: a mezoterápiát. Két fajtája létezik, a tűs mezoterápia és a tű nélküli mezoterápia, mindkettőt részletesen megismerheted most, ha tovább olvasol.

Tűs mezoterápia

A tűs mezoterápia egy forradalmi kezelés, ami egyre népszerűbb a bőrápolás területén elsősorban a kollagéntermelést fokozó hatása miatt. Ez egy minimálisan invazív eljárás, amely során apró tűk mikrosérüléseket okoznak a bőrön, ami beindítja a bőr megújulását, az új kollagénrostok termelését és eközben hatóanyagbevitelre is képes. Ez a kozmetikai szolgáltatás számos előnnyel jár azok számára, akik megfiatalodott arcbőrre vágynak vagy a pórusaik méretét, esetleg akne hegeket szeretnének csökkenteni. A mikrotűs mezoterápia ideális azok számára, akik nem sebészi megoldást keresnek a finom vonalak, ráncok és szerkezeti egyenetlenségek kezelésére.

A tűs mezoterápia kezelés folyamata

A bőr letisztítása és fertőtlenítése után végezhető a tűs mezoterápia. Nagyon fontos a megfelelő higiéniai körülmények megteremtése és a hatóanyag tisztasága. Ezért mezoterápiás beavatkozásoknál csak orvosi tisztaságú hatóanyagok használhatók, olyan szérumok és ampullák, amelyeket gyógyszeripari körülmények között állítanak elő és nem tartalmaznak semmilyen bőrt irritáló összetevőket. A folyadék közvetlenül a bőrfelszínre kerül és a tűs mezoterápia gép tűi juttatják a mélyebb rétegekbe azt. A tűk gyorsan, egyenletesen, megszabott mélységig mozognak. A kezelést végző szakember kiválasztja a megfelelő mélységet, ameddig a tűk hatoljanak a bőrbe. A mikrosérülések egyben apró csatornák is, amin keresztül a bőr mélyebb rétegeibe jut a hatóanyag, így ott képes kifejteni a hatását, ahol a leginkább eredményes lehet. A mezoterápiás kezeléseket követően tilos masszázst végezni, ezért fátyolmaszkkal nyugtatom meg az arcbőrt. Ez csökkenti az irritációt, hűsít, megnyugtatja a bőrt, emellett hidratálja a bőrfelszínt. Végül arckrém és fizikai fényvédő használatos, az UV-sugárzás elleni védelemnek különös figyelmet szükséges szentelni a kezelést követően.

A tűs mezoterápia előnyei

  • Kollagénindukció, azaz több kollagén termelése a bőrben.

A tűk által ejtett mikrosérülések válaszául a bőr beindítja regeneráló folyamatait, ami egyben több kollagénrost termelését is jelenti. Eredményül a bőr tömörebb, feszesebb lesz, a ráncok kisimulnak, a hegek mélysége csökken.

  • Egyenletesebb bőrfelszín.

A kezelés csökkenti a finom vonalakat és ráncokat, valamint a pattanások után maradt vagy egyéb eredetű hegek mélységét. A bőr simább, egyenletesebb lesz mikrotűs mezoterápia kezelés után.

  • Eredményesebb hatóanyagbevitel

Topikális alkalmazással szemben jóval hatékonyabb a mikrotűs mezoterápia kezelés hatóanyagbevitel szempontjából. Apró csatornák nyílnak a tűk által és ezeken keresztül a bőr mélyebb rétegeibe jut az orvosi tisztaságú hatóanyag. Az elve hasonló az orvosi injekciózáshoz, de tűs mezoterápia esetén épp a bőr felszínéhez közel, de mégis kellő mélységbe hatolnak a tűk.

A tűs mezoterápia hátrányai

A kezelést követő 1-3 napban jelentkezhet bőrpír, hámlás, húzódó érzés, melyeket a bőr megújulása vált ki. A tünetek csak átmenetiek és nincsenek hatással a mindennapi életre.

A kollagénindukció hatása a kezelést követő 2 hétben lesz látható, ugyanis ennyi időbe telik az új kollagénrostok kialakulása a bőrben. Míg a bevitt hatóanyag bőrjavító hatása azonnal tapasztalható, a tömörebb bőr csak később jelentkezik.

Lehetséges, hogy egyetlen kezelés nem elegendő. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb kozmetikai kezelést érdemes rendszeresen vagy kúraszerűen igénybe venni. Ahhoz, hogy szemmel láthatóan csökkenjenek a ráncok, hegek és rugalmasabb, tömörebb, feszesebb legyen a bőr, ahhoz több kezelésre lehet szükség.

Nem alkalmas minden bőrtípusra: Akiknek aktív aknéja van és akiknek rozáceás a bőre, azokon nem végezhető tűs mezoterápia kezelés.

Fontos az utóápolás betartása, amely a vendég felelőssége. A kezelést követő 2-3 napban jobban oda kell figyelni a bőr tisztaságára, hidratálására és védelmére.

Válaszd a tűs mezoterápiát!

Ez a szolgáltatás tökéletes választás számodra, ha egy igazán eredményes hatóanyagbeviteles arckezelést keresel. Emellett azoknak ajánlom a tűs mezoterápiát, akiknek a bőre megereszkedett, elvékonyodott, csökkent a rugalmassága és megjelentek a ráncok az arcukon. Nem csak a bőröregedés fordítható vissza ezzel a kiemelkedő kezeléssel, de a problémás bőrön is segíthet azáltal, hogy csökkenti a hegeket és a tág pórusokat. A kezelést követő hetekben a bőr egyre kisimultabbá válik, ragyogóbb és tömörebb lesz a folyamatosan termelődő új kollagén és elszatinrostoknak köszönhetően.


Tű nélküli mezoterápia

A tű nélküli mezoterápia egy széleskörben elterjedt hatóanyagbevitelre használt elektrokozmetikai berendezés. Alkalmazása során apró, szabad szemmel nem látható csatornák nyílnak meg, ami lehetővé teszi az aktív hatóanyagok behatolását a bőr mélyebb rétegeibe. A készülék elektromos hullámai emellett megváltoztatják a sejtek polaritását, ami elősegíti a hatóanyagok felszívódását.

A tű nélküli mezoterápia kezelés folyamata

Ahogyan a tűs mezoterápiánál, itt is a bőr letisztításával és fertőtlenítésével indul a kezelés. Szintén kizárólag orvosi tisztaságú hatóanyagok alkalmazhatók a tű nélküli mezoterápiánál, amelyet közvetlenül a bőrre viszek fel. Ezután a kezelőfej körkörös, simító mozdulatai végzik a hatóanyagbevitelt, amely kb. 20 percig tart. A kezelés nem jár fájdalommal, nincs elektromos érzet vagy izomstimuláció, csupán enyhe bizsergés léphet fel, amely az intenzív anyagcserének és a hatóanyag transzport folyamatoknak köszönhető. A kezelést hidratáló arckrémmel és fényvédővel zárom.

A tű nélküli mezoterápia előnyei

  • Azonnal látványos és tartós eredmény.

A tűs mezoterápiával ellentétben ennél a kezelésnél azonnal látható az eredmény. A hatóanyag kellő mélységre és a megfelelő sejtekhez kerül bejuttatásra, így a bőr fiatalosabb és üdébb lesz rögtön a kezelést követően. Mivel a hatóanyagok mélyen a bőrben szívódnak fel, a hatásuk tartósabb, hosszabb távú, mint a topikális alkalmazásnál.

  • Biztonságos és fájdalommentes.

A kezelés alatt nincs kellemetlen érzés vagy fájdalom, a vendég kikapcsolódhat, relaxálhat a teljes kezelési idő alatt.

  • Nem igényel utóápolást.

Természetesen egy tudatosan felépített és rendszeresen alkalmazott otthoni arcápolás tovább fokozza a jótékony hatásokat, de ezen felül nem igényel extra ápolást a bőr a kezelést követően.

A tű nélküli mezoterápia hátrányai

Ellenjavallatok: pacemaker, epilepszia, terhesség, aktív akne, kezeletlen cukorbetegség, ekcéma, tetoválás, bőrgyulladás, fertőző betegségek, lázas állapot.

Válaszd a tű nélküli mezoterápiát!

Tökéletes kezelés számodra, ha vonzónak találod a high-tech kozmetikát, nyitott vagy a legmodernebb gépi kezelések felé. Ha egy fájdalommentes, gyógyulási idő és mellékhatásoktól mentes kezelést keresel, ami azonnal látható eredményt biztosít, akkor a tű nélküli mezoterápia kezelést ajánlom Neked!


Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet és szeretnéd Te is szebbé tenni arcbőrödet mezoterápiás kezeléssel, kérlek, írj egy üzenetetet Facebook-on keresztül vagy egy e-mailt a hello@minjicosmetics.com címre! Egyeztessünk időpontot, beszéljük meg a részleteket még ma!