esti arcápolsi rutin koreai kozmetikumok
Arcápolás

Esti arcápolási rutin koreai kozmetikumokkal

Melyek azok a lépések az esti arcápolási rutin során, amelyek elengedhetetlenek?

Hogyan lehet megfelelő az arcápolási rutinunk? Akár 5 percet szánunk a bőrápolásra lefekvés előtt, akár 30-40 percet, a cél a megfelelő arctisztítás, a bőr hidratálása és az egészséges arcbőr fenntartása. Koreai kozmetikumokkal könnyedén végezhetjük el a szükséges bőrápolási lépéseket az esti arcápolási rutin során. A legtöbben már ismerik a 10 lépéses koreai arcápolás lépéseit, azonban sokan nem engedhetjük meg magunknak ezt a rendkívül alapos eljárást. Mégis, ha időnk engedi, érdemes alkalmanként elvégezni ezt az átfogó arcápolási rutint is. Az elfoglalt hölgyeknek és uraknak pedig elegendő egy 3 vagy 5 lépéses esti arcápolási rutin is, még így is egyszerűen megőrizhető a bőr fiatalsága és ragyogó komplexuma.

3 lépéses esti arcápolási rutin

Azok, akik este nem szeretnek sok időt tölteni a fürdőszobában, végezhetnek mindössze 3 lépésből álló esti arcápolási rutint. Sminkviselés esetén mindenkinek ajánlott a dupla tisztítás, a Yadah Green Tea Pure arctisztító balzsam még a legerősebb, vízálló sminket is eltávolítja. Ezt követően egy víz alapú arctisztító következik, végezetül pedig egy hidratáló arckrém elengedhetetlen minden bőrtípus esetén. Ezzel a 3 lépéssel ki is pipálhatjuk a bőrápolás legfontosabb lépéseit: a tisztítást és a hidratálást. Legtöbbünk arcbőrének azonban több ápolásra van szüksége és különleges wellness programként is felfoghatjuk a több lépéses arcápolási rutinokat.

5 lépéses esti arcápolási rutin

Az arany középút, egy kellően alapos, de mégsem túl hosszú esti arcápolási rutin. Egy 5 lépéses arcápolási rutin is dupla tisztítással kezdődik a megfelelő tisztítás érdekében. A dupla tisztítás eltávolítja a sminket és szennyeződéseket a bőrfelszínről és felkészíti a hidratálásra. Az olaj alapú arctisztító után érdemes egy hidratáló arclemosó gélt választani, mint például a Benton Honest tisztító hab.

Harmadik lépésként egy koreai toner következik. Ezek a termékek hidratáló összetevőket tartalmaznak és akár több rétegben is fel lehet vinni az arcunkra. A tonerek azért fontosak, mert arctisztítás után a bőr szivacsként szívja magába a nedvességet, ezek a koreai kozmetikumok pedig híg, könnyű szerkezetük miatt gyorsan a bőrbe szívódnak.

Az esti arcápolási rutin negyedik lépésének érdemes egy szérumot vagy ampullát választani. A Dr.Ceuracle Royal Vita Propolis 33 ampulla többek között 33% propolisz kivonatot, pantenolt és niacinamidot tartalmaz. Ez az arcápolási lépés vitaminokkal és tápanyagokkal tölti fel az arcbőrt.

Az ötödik lépés egy hidratáló arckrém használata. Fontos a bőrtípusunknak megfelelő krém választása és folyamatos használata. A közhiedelemmel ellentétben még a zsíros bőrtípusnak is szüksége van hidratálásra, ebben az esetben érdemes egy könnyed, esetleg gél állagú hidratálót felvinni a bőrre.

10 lépéses koreai arcápolási rutin

10 lépés soknak tűnhet, azonban a koreai hölgyeket látva egyértelmű, hogy szemmel látható eredménye van ennek a bőrápolási hagyománynak. Egy alapos, mindenre kiterjedő esti arcápolási rutin garantálja a ragyogó, egészséges bőrt és fiatalos megjelenést. Az első két lépés a koreai arcápolási rutinban a dupla tisztítás, ezután pedig az elhalt hámsejtek eltávolítása következik. Negyedik lépésként megkezdjük a bőr hidratálását egy koreai toner segítségével. Az ötödik lépés egy könnyű szerkezetű esszencia, ezután egy szérum vagy egy sűrűbb ampulla következik. Hogy könnyebb legyen a kozmetikumok sorrendjének memorizálása, mindig a hígabb folyadékoktól a sűrűbbek felé szükséges haladni. A hetedik lépés a rendkívül népszerű fátyolmaszkokat jelenti. Ezeket az Ázsiában népszerű maszkokat 15-20 percig szükséges az arcon hagyni, ezalatt az idő alatt az arcbőr a lehető legtöbb nedvességet magába tudja szívni. A nyolcadik lépése az esti arcápolási rutinnak nem más, mint egy szemkörnyékápoló használata. Koreában már 20-30 évesen alkalmaznak szemkörnyékápoló krémeket, kiváló választás fiataloknak és időseknek egyaránt a Benton Fermentation szemkörnyékápoló. Az utolsó előtti lépés egy arckrém használatát foglalja magában, ami elengedhetetlen bármely esti arcápolási rutin során. Utolsó lépésként egy éjszakai maszkot szükséges felvinni az arcbőrre, amely hosszú órákon át hidratáltan tartja a bőrt.

Kapcsolódó bejegyzések