minji cosmetics

Miért jött létre a Minji cosmetics?

A Minji cosmetics azért jött létre, hogy kozmetikai termékeket importáljon és forgalmazzon Kelet-Ázsiából, amelyek még ismeretlenek vagy kevésbé népszerűek a magyar és európai piacokon. Egy másik célja a vállalkozásnak a Minji blog vezetése, amely népszerűsíti az ázsiai bőrápoló trendeket és felvilágosítja a vásárlókat az összetevőkről, különböző márkákról, bőrápolással kapcsolatos tippekről és trükkökről.

Ki áll a minjicosmetics.com mögött?

A honlap üzemeltetője és tulajdonosa, Nagy Viktória Ágnes egyéni vállalkozó vagyok és volt egy álmom, amire 2018 végén kezdtem összpontosítani. A kezdetekben nem tudtam a részleteket, de lépésről lépésre kirajzolódott előttem, hogy amik leginkább érdekelnek, azok az ázsiai kozmetikumok és az online vásárlás.

Amit anyukám tanított

Mindig is szerettem online vásárolni, ezenkívül korán elkezdtem érdeklődni a szépségápolás iránt. Édesanyám tanácsait megfogadva tizenéves koromtól rendszeresen tisztítom és ápolom arcbőrömet, bízva abban, hogy a megelőzés eredményesebb lesz, mint a jövő problémáinak kezelése. Fiatalon szerencsére nem voltak bőrproblémáim azonban a különböző aerobik és mazsorett fellépéseknek köszönhetően megtapasztaltam, hogy milyen nehéz a sminket alaposan eltávolítani. Középiskola végén engem is utolértek a pattanások, ekkor alakult ki súlyos akne problémám, amellyel évekig küszködtem. Miután győzedelmeskedni tudtam pattanásaim fölött, manapság inkább száraz/dehidratált a bőrtípusom, amely hajlamos problémás bőrré válni, amint lustábban végzem bőrápolási rutinomat.

Miért pont egy koreai kozmetikum webshop?

Mindezeket a kihívásokat megtapasztalva gondolkoztam el azon, hogy a különböző bőrtípusoknak és mindennapi problémáknak a kezelésére szóló termékekkel foglalkozzak. A legfőbb ok az volt, hogy a drogériák termékeit egyhangúnak találtam, bármelyik üzletbe mentem, ugyanazokat a kozmetikumokat kínálták, ugyanazoknak a reklámait láttam mindenhol. Ezzel szemben egyre több ázsiai márkát fedeztem fel, így elkezdtem kutatni utánuk. Egyetemi éveim alatt a kutatómunkát nem csak az esszék fogalmazásához használtam, hanem elkezdtem alaposan, tudományos oldalról is olvasni az ázsiai kozmetikumokról, a K-beautyról, J-beautyról, Dél-Korea hatalmas szépségiparáról.

Hogyan indult a vállalkozás?

Szinte természetesnek tűnt, hogy előbb-utóbb én is vállalkozóvá fogok válni, ezt láttam szüleim és bátyám példájában is. Diplomám megszerzése után, 2018 második felében éltem a lehetőséggel, hogy megpályázzak egy Széchenyi 2020 pályázatot, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja.

A minijcosmetics.com webshop 2019 szeptemberében kezdte meg működését, melyet majdnem egy év tervezés, szervezés, kialakítás előzött meg. Jelenleg minden energiámat és szabadidőmet a minjicosmetics.com webshopnak szentelem és kíváncsian várom a jövő kihívásait.

A Minji cosmetics missziója

Vállalkozásom elsődleges célja, hogy népszerűvé tegyem hazánkban a koreai és japán arcápolási termékeket és eljárásokat. Szeretném elérni, hogy a magyar vásárlók fürdőszobájában mindennapossá váljanak az ázsiai kozmetikai márkák, tudatosan keressék a koreai arcápoló kezeléseket és olyan szép, egészséges és fiatalos arcbőrt érhessenek el, mint a koreai és japán hölgyek többsége.

"Ha az összetevők listája magáért beszél, szerintem nem számít, hogy még nem hallottál a márkáról."

Remélem szívesen töltesz minél több időt a honlapon, akár mint a blog bejegyzések olvasója, akár mint a termékek vásárlója.

Mint kisvállalkozás, a legnagyobb kihívást a cég népszerűsítése jelenti számomra, ezért jelentene óriási segítséget, ha megosztanád az oldalt barátaiddal és családtagjaiddal!