minji cosmetics

Miért jött létre a Minji cosmetics?

A Minji cosmetics azért jött létre, hogy kozmetikai termékeket importáljon és forgalmazzon Kelet-Ázsiából, amelyek még ismeretlenek vagy kevésbé népszerűek a magyar és európai piacokon. A vállalkozás indításakor újdonságnak számított egy koreai kozmetikum webshop létrehozása, habár egyre több az érdeklődő a K-Beauty termékek iránt. Egy másik célja a vállalkozásnak a Minji cosmetics blog vezetése, amely népszerűsíti az ázsiai bőrápoló trendeket és felvilágosítja a vásárlókat az összetevőkről, különböző márkákról, bőrápolással kapcsolatos tippekről és trükkökről.

Ki áll a Minji cosmetics, koreai kozmetikum webshop mögött?

A honlap üzemeltetője és tulajdonosa, Nagy Viktória Ágnes egyéni vállalkozó vagyok és volt egy álmom, amire 2018 végén kezdtem összpontosítani: egy koreai kozmetikum webshop létrehozása Magyarországon. A kezdetekben nem tudtam a részleteket, de lépésről lépésre kirajzolódott előttem, hogy amik leginkább érdekelnek, azok az ázsiai kozmetikumok és az online vásárlás.

Nagy Viktória egyéni vállalkozó

Amit anyukám tanított

Mindig is szerettem online vásárolni, ezenkívül korán elkezdtem érdeklődni a szépségápolás iránt. Édesanyám tanácsait megfogadva tizenéves koromtól rendszeresen tisztítom és ápolom arcbőrömet, bízva abban, hogy a megelőzés eredményesebb lesz, mint a jövő problémáinak kezelése. Fiatalon szerencsére nem voltak bőrproblémáim azonban a különböző aerobik és mazsorett fellépéseknek köszönhetően megtapasztaltam, hogy milyen nehéz a sminket alaposan eltávolítani. Középiskola végén engem is utolértek a pattanások, ekkor alakult ki súlyos akne problémám, amellyel évekig küszködtem. Miután győzedelmeskedni tudtam pattanásaim fölött, manapság inkább száraz/dehidratált a bőrtípusom, amely hajlamos problémás bőrré válni, amint lustábban végzem bőrápolási rutinomat.

Miért pont egy koreai kozmetikum webshop?

Mindezeket a kihívásokat megtapasztalva gondolkoztam el azon, hogy a különböző bőrtípusoknak és mindennapi problémáknak a kezelésére szóló termékekkel foglalkozzak. A legfőbb ok az volt, hogy a drogériák termékeit egyhangúnak találtam, bármelyik üzletbe mentem, ugyanazokat a kozmetikumokat kínálták, ugyanazoknak a reklámait láttam mindenhol. Ezzel szemben egyre több ázsiai márkát fedeztem fel, így elkezdtem kutatni utánuk. Egyetemi éveim alatt a kutatómunkát nem csak az esszék fogalmazásához használtam, hanem elkezdtem alaposan, tudományos oldalról is olvasni az ázsiai kozmetikumokról, a K-beautyról, J-beautyról, Dél-Korea hatalmas szépségiparáról.

Hogyan jött létre egy koreai kozmetikum webshop?

Szinte természetesnek tűnt, hogy előbb-utóbb én is vállalkozóvá fogok válni, ezt láttam szüleim és bátyám példájában is. Diplomám megszerzése után, 2018 második felében éltem a lehetőséggel, hogy megpályázzak egy Széchenyi 2020 pályázatot, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja.

A minijcosmetics.com webshop 2019 szeptemberében kezdte meg működését, melyet majdnem egy év tervezés, szervezés, kialakítás előzött meg. Jelenleg minden energiámat és szabadidőmet a minjicosmetics.com webshopnak szentelem és kíváncsian várom a jövő kihívásait.

A Minji cosmetics missziója

Vállalkozásom elsődleges célja, hogy népszerűvé tegyem hazánkban a koreai és japán arcápolási termékeket és eljárásokat. Szeretném elérni, hogy a magyar vásárlók fürdőszobájában mindennapossá váljanak az ázsiai kozmetikai márkák, tudatosan keressék a koreai arcápoló kezeléseket és olyan szép, egészséges és fiatalos arcbőrt érhessenek el, mint a koreai és japán hölgyek többsége.

Nagy Viktória Ágnes e.v.

"Ha az összetevők listája magáért beszél, szerintem nem számít, hogy még nem hallottál a márkáról."

Remélem szívesen töltesz minél több időt a honlapon, akár mint a blog bejegyzések olvasója, akár mint a termékek vásárlója.

Mint kisvállalkozás, a legnagyobb kihívást a cég népszerűsítése jelenti számomra, ezért jelentene óriási segítséget, ha megosztanád az oldalt barátaiddal és családtagjaiddal!