Arcápolás

3 ok amiért az arcápolás a legjobb stresszoldó módszer

Stressz, engedd meg, hogy bemutassalak az arcápolási rutinomnak, ami a végedet jelenti!

Karantén, kijárási korlátozások, védőtávolság betartása. A szórakozóhelyek, wellness központok, edzőtermek zárva tartanak és nem tudunk hol kikapcsolódni. Nyakunkon a karácsony, ajándékokra kell vadászni és megtervezni, hogyan ünnepelhetjük idén az év egyik legfontosabb eseményét. Emellett sokunknak határidőket kell betartani, gyermekek tanulását kell segíteni, feldíszíteni, kitakarítani otthonunkat. A feladatok listája egyre csak gyarapszik, csak úgy, mint a kortizol szint és a vérnyomás a szervezetünkben.

Hogy segíteni tudjak ebben a nehéz időben, összegyűjtöttem, hogyan tekinthetsz a bőrápolásra stresszoldó eszközként és miként segíthet a mindennapi arcápolás a kikapcsolódásban.

A legjobb stresszoldó eszköz az arcmasszázs

Napközben akaratunktól függetlenül grimaszolunk, összehúzzuk a szemöldökünket, hunyorgunk, esetleg összeszorítjuk a fogainkat feszült helyzetben. Ez azt jelenti, hogy estére az arcizmaink elfáradnak, befeszülhetnek és akár fejfájáshoz is vezethetnek. A mindennapos mimikák miatt alakulnak ki az idő előtti ráncok is, leginkább a szemöldökök közötti két függőleges vonal és a szarkalábak. Ezek a tünetek azonban elkerülhetők az arcmasszázzsal vagy egy arcmasszírozó eszköz rendszeres használatával.

Az arcmasszírozó roller olyan görgős arcmasszírozó készülék, amely az arc és a nyak masszírozására való. Hagyományosan jáde kőből készülnek, a jáde arcroller a legnépszerűbb arcroller, de napjainkban sok más kőfajta is népszerűvé vált. Használata segít az izmok ellazításában, a stressz enyhítésében és könnyedén beépíthető az arcápolás lépései közé.

Illatok használata az arcápolás során

Az illatok sokszor észrevétlenül tudják feljavítani a hangulatunkat. Ha tudatosan belecsempészed a stresszoldó aromaterápiát az arcápolás lépéseibe, sokkal könnyeben fogsz kikapcsolódni. A relaxáció egyik bevált módja egy illatgyertya meggyújtása a bőrápolás megkezdése előtt. A kozmetikumok kellemes illata is jótékony hatással van ránk, viszont kerüld a magas parfümtartalmat és illóolajok használatát érzékeny bőr, rosacea vagy ekcéma esetén.

Válaszd a Sweet Dream relaxáló fátyolmaszkot, ha stresszes, fárasztó életmódot folytatsz, kimerültnek érzed magad és ez már az arcbőrödön is meglátszik! Ennek a koreai fátyolmaszknak nagyon kellemes levendula illata van, ami segít kikapcsolódni és mély álomba merülni egy hosszú nap után. A levendula bizonyítottan nyugtató hatású, gyakran alkalmazzák relaxáció vagy meditáció során. Használd a levendula fátyolmaszkot egy fárasztó nap végén, hogy könnyedén álomba merülhess!

Váljon a szokásoddá az arcápolás!

Egy új szokás kialakításához 21 nap szükséges, életmódváltoztatáshoz pedig 90 nap. Első hallásra soknak tűnhet, azonban ha elkezded rendszeresen, minden este végezni az arcápolást, könnyen szokásoddá válhat. A szokások kialakulása jóleső, pozitív élmény, mivel egyszerűbbé és jobbá teszi az ember életét. Hosszú távon egy kialakult jó szokás csökkenti a stresszt és megterhelést, ami stabilitást és biztonságot jelenthet az életünkben.

Azt tanácsolom, ne egy 10 lépéses koreai rutinnal kezdj, hanem csak pár kozmetikummal. Először az arctisztítás és a hidratálás a legfontosabb, napközben pedig a fényvédelem is az alapvető arcápolási lépések közé tartozik. Amint sikerül az alapokat elsajátítani, válassz pár új terméket, amiket szívesen használnál, például egy tonert a jobb hidratálásért, egy szérumot vagy ampullát a legjobb aktív hatóanyaggal vagy egy szemkörnyékápolót a ráncok megelőzésére vagy kezelésére.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük