2020-ban várható kozmetikai trendek
Arcápolás

2020-ban várható kozmetikai trendek

2019 tele volt újdonságokkal az arcápolás terén és 2020-ban is folytatódik az új technológiák, eljárások és összetevők népszerűsítése. Általánosságban elmondható, hogy a mai vásárlók egyre tudatosabbak, fontosak számukra az összetevők listája, az állatkísérlet mentes és környezetkímélő termékek. Ezek a szempontok köszönnek vissza az arcápolási trendekben is, lássuk mire számíthatunk 2020-ban!

Semleges nemek

A 2020 kozmetika trendek keretein belül váljunk meg a „nőknek” és „férfiaknak” címkéktől! Mindannyiunknak van bőre és sokkal fontosabb a bőrtípusoddal tisztában lenni, mint, hogy egy férfinak vagy nőnek szóló termékről van szó. A bőrödnek teljesen mindegy, hogy az új arctisztítód babarózsaszín vagy királykék színű csomagolásban van, amire viszont figyelj, azok az összetevők! 2019-ben egyre több kozmetikai cég dobta a sarokba a csak nőknek vagy csak férfiaknak szóló termékeit és inkább közömbös csomagolásba rejtik szuper termékeiket. Az arcápolás ugyanúgy a férfiaké, mint a nőké és fordítva is igaz!

K-beauty, k-beauty és még több K-beauty

Nemcsak a trendeket követve bizonyosodhatunk meg a koreai kozmetikumok népszerűségéről, de a számok sem hazudnak, a koreai kozmetikai piac megállíthatatlanul növekszik! A koreai kozmetikai ipar a globális kozmetikai ipar piaci részesedésében a 8. helyen áll, 12,5 milliárd CHF-tal (kb. 3794 milliárd Ft). 2018 márciusában 31 721 vállalat működik a piacon, amelyek közül 31,7% bőrápolással foglalkozik. A K-dráma és a K-pop, más néven K-hullám elterjedésével a kozmetikai termékek exportja is felgyorsult, amivel megszületett a K-beauty fogalma. 2020 kozmetika trendek

blank
A kozmetikai ipar bevétele Dél-Koreában 2019-ig és becsült mértéke 2020-2023 között

Rolling stones avagy arcmasszírozó rollerek

jáde roller

A különböző arcmasszírozó eszközök 2019-ben a fénykorukat élték és valószínűleg trendik maradnak 2020-ban is. Egyre nagyobb körben elterjedtek a jáde rollerek, valamint a gua sha masszírozók és aki egyszer kipróbálja őket, biztos, hogy a rabjukká válik. Rendkívül változatosak, olyan gyógyító kristályt választhatsz, amire leginkább szükséged van. Használatuk könnyen elsajátítható és azonnal látható hatást érhetsz el velük.

2020 kozmetika trendek: Kémiai hámlasztók

Sokan tartanak a kémiai hámlasztóktól, első hallásra rémisztő lehet a kémiai kifejezés vagy eltévednek az AHA, BHA, PHA útvesztőjében. Azonban ebben az évben szinte mindenki ezekről fog hallani és az igazán tájékozott vásárlók már pontosan tudják miről is van szó. Dél-Koreában a kozmetikai kezelések során szinte egyáltalán nem használnak fizikai bőrradírt és a bőrgyógyászok és kozmetikusok többsége is a kémiai hámlasztókra esküszik. Ismerd meg te is a legnépszerűbbeket és ugorj fejest a kémiai bőrradírok világába:

Környezettudatosság és „tiszta” termékek

Kétségtelen, hogy a naturális szépség, a fenntartható megközelítés és a hitelesített, természetes kozmetikumok 2020-ban is népszerűségnek fognak örvendeni. Jelenleg számos cég dolgozik azon, hogy termékeik összetevői jó hatással legyenek mind a vevőre, mind a bolygónkra. Minden kozmetikai márka prioritásai közé tartozik, hogy megszabaduljanak a rossz fiúktól, csökkentsék a vegyi anyagokat, például a parabéneket és a szilikont. A 2020 kozmetika trendek mellett már a vevők is elvárják, hogy választhassanak környezetkímélő, környezettudatos alternatívák közül. Szerencsére egyre több zöld megoldást látunk a kozmetikaiparban, legyen szó mosható arctisztító korongokról, újrahasznosítható csomagolásról vagy bio összetevők előnyben részesítéséről.

2020 kozmetika trendek: Ceramidok

2020 kozmetika trendek Minji cosmetics

Ha 2019 a hialuronsav éve volt, 2020 a ceramidoké lesz! A ceramidok a bőrben megtalálható lipidek vagyis egyfajta zsír molekulák, amiknek elsődleges céljuk a bőr védekező funkciójának erősítése. Úgy képzeld el a ceramidokat, mintha ez lenne a kötőanyag a téglák között, ha a tégla a bőrsejteket szimbolizálja. Ezek a molekulák tartják össze a sejteket, a bőr 50%-át képezik, tehát igen fontos szerepet töltenek be. Segítenek megakadályozni, hogy nedvesség távozzon a bőrből és védenek a külső hatásoktól, mint a baktériumok vagy szennyeződések. Csakúgy, mint a hialuronsav, a ceramidok is természetesen termelődnek a bőrben, de számuk 20-as éveink végén fokozatosan el kezd csökkenni. Keresd ezeket a kifejezéseket az összetevők listájában: ceramide AP, EOP, NG, NP, NS, phytosphingosine, sphingosine.


Felhasznált irodalom:

Statista. (n.d.). Cosmetics – South Korea | Statista Market Forecast. [online] Elérhető: https://www.statista.com/outlook/70010000/125/cosmetics/south-korea [Megtekintve 2020 január 6.].

Switzerland Global Enterprise. (n.d.). Growing Korean cosmetics industry. [online] Elérhető: https://www.s-ge.com/en/publication/fact-sheet/20193-c5-korea-cosmetics [Megtekintve 2020 január 6.].

Kapcsolódó bejegyzések